130820

Nu har jag praktiserat sista dagen på Svedrins handelsträdgård. Det blir tomt att inte åka dit. Jag trivdes så himlans bra där!!!  TACK Kerstin, Anna-Maja, Annelie, Leif, Lena, Roger och alla andra för en fantastisk sommar:-) Ni är Underbara helt enkelt.  Tack också till Rasmus,Felicia och Gideon som gjorde dagarna ännu roligare! Att få se livet ur barnens perspektiv är alltid lika intressant och spännande=) 
Men nu är det nya äventyr som väntar runt hörnet;-)
 
Här kommer lite bilder från sista veckan på Svedrins. Först en ståtlig Flamingoblomma (Anthurium)
 
 
 
Här kommer en Hibiskus
 
 
Detta har blivit min favvo i sommar. Det är en Bägarranka (Dipladenia) Finns också i vitt. Den är sååå fin!!!
Jag har köpt några stycken. Hoppas att jag kan övervintra dem. Lyckas jag inte med det så åker jag bara till Svedrins och inhandlar nya nästa säsong;-)
 
 
En dag planterade Roger och jag  om smultronplantor.... 
 
....Ganska många blev det. Men inte lika många som penséerna. Det ska snart planteras 220 000 st penséplantor inför nästa vår!!! Jo, det är sant. Tänk på det nästa vår då ni köper penséer att någon har stått och omskolat alla dessa små plantor och skött om dem hela vintern för att vi ska få njuta av dem när våren kommer.
 
 
En dag skulle någon uppvakta en vän med en flaska vin. Jag fick dekorera den. Blommorna är instuckna i en liten oasis som tejpats och bundits fast på flaskan. Jag tycker den blev alldeles för stor för flaskan, men jag kan ju fortfarande "skylla" på att jag är relativt ny i branchen;-)  Detta var första gången jag gjorde en sådan här.
 
 
En tur ute på fälten med perenner. Först några Enchinacea i olika färger i all sin prakt. De är populära bland humlorna. De surrade omkring dem hela tiden och slog sig ned en stund då och då.
 
 
 
 
Här kommer en Flox. De doftar ljuvligt! Finns i en mängd olika färger. Väldigt fina så här i slutet av sommaren.
 
 
 
Årets Perenn är liljan. Detta är en av många sorters liljor, Ståtliga är de minsann!
 
 
 
När jag snittat nyinkomna blommor så rensade jag ur de äldre blommorn som gjort sitt. Men jag har så svårt för att slänga blommor, Så jag gjorde ett litet oasis arrangemang av nejlikorna (Diathus) som skulle slängas.
Det blev en bordsdekoration i form av en "gräddbakelse"....
 
...och här samma bakelse med lila bakrgrundstyg. Ser ni skillnaden mellan de båda bilderna. Tänk vad färgkombinationer kan göra ändå. 
 
Nu är det slut för idag. Må så gott så "ses" vi en annan dag=)
 
 
 

130813

Då har jag gjort min första riktiga brudbukett. Det var lite svårt för jag var så nervös. På skolan går det ganska enkelt ändå när det inte är någon som ska ha den. Och så kan man ju alltid göra om och försöka igen. Men nu gällde det att den blev bra eftersom någon verkligen skulle ha den på riktigt. Bruden ville ha en liten rundbunden bukett av röda rosor och brudslöja med lite grönt i. Brudparet skulle åka motorcykel till bryggan där de skulle vigas.  Så här blev den:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här lämnar jag över den till brudgummen. Han tyckte den var jättefin...vilken tur...puh...
 
Uppdraget slutfört=).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

130807

Nu har jag kommit hem till civilistationen igen. Dax att blogga lite.
Det rullar på och dagarna går så fort. Nu är det bara denna och nästa vecka kvar på Svedrins handelsträdgård.
Sedan är det dax att hitta en ny plats. Jag har lite på gång. Vi får se vad det blir.
Det är mycket att skörda nu. Både tomater och gurka i växthusen.
 
Häromdagen kom det en kund som ville ha höstsyren. Det tror jag inte att vi har sa jag, men visade dem olika sorters Hortensia (Hydrangea) , som ju liknar syren litegrann i formen, och som blommar som bäst nu och framåt hösten. I alla fall vissa sorter. Kunden bestämde sig för att köpa Hortensian. När jag håller på att slå in priset i kassa apparaten kommer Kerstin (min handledare) och säger: "Jag ser att ni har hittat höstsyren" varpå jag svarar "Nej, vi hittade inga höstsyrener" så vi tog Hortensian istället. Men där fick jag lära mig något nytt igen. Hösthortensian kallas nämligen för Höstsyren just för att blommorna är så pass lika i formen. Jag lär mig nya saker varje dag både av mina  fantastiskt trevliga arbetskamrater och av kunderna. Här kommer en bild på min favorit bland Hortensior (Hydrangea). Det lustiga är att den heter "Invisible", men det är inte många som har missat den. Den drar verkligen till sig blickarna, så osynlig är den verkligen inte. 
VILL HA!!!  Visst är den Underbar=)
 
Jag har fått en beställning på en brudbukett till på Lördag 10/8. Anna-Maja som gör såna i vanliga fall är ledig då, så jag ska göra den:-)  Ska bli sååå kul, men jag drömde en mardröm häromnatten, att den blev jätteful och konstig=P ...så jag är nog lite nervös iaf. Idag förberedde jag handtaget på buketthållaren. Vit floratejp samt champagnefärgat band eftersom bruden ska ha en champagnefärgad klänning. Buketten ska inte vara så stor eftersom klänningen är kort. Det ska ju stämma med proportionerna.
 
Till sist bilder på nysnittade rosor som vi fick in i måndags.
 
Åh, vad jag trivs=)
 
Må så gott så hörs vi snart igen=)
Carina, blivande Florist/Trädgårdsdesigner/Bloggare ;-)....vem hade kunnat tro det för ett år se'n.
 
 
 
 

theroses.blogg.se

En blogg om min floristutbildning och akvarellmålning.

RSS 2.0