130427

Vi har precis kommit hem från  Norra Vätterns konstrunda. Många fina ställen från Tiveden till Skyllberg har vi varit på. Det finns så många härliga kreativa människor=) På några ställen fick jag frågan om jag har målat några akvareller på sistone. Jag får svara nej på den frågan. Jag har inte "haft tid" kan man säga. Jag håller ju på att skapa "konstverk" med blommor. Förut målade jag rosor i akvarell så här t.ex........
 
.......men nu skapar jag buketter med riktiga blommor.....så här t.ex.....
 
I Torsdags och Fredags gjorde vi runda brudbuketter:-) Det var verkligen jätteroligt! Det var mindre roligt när vi plockade isär en bukett. Men så är det på skolan. Man får öva, och sedan plocka isär och öva igen. 
Torsdagen ägnade vi åt att göra en bukett i en buketthållare med oasis. Här kommer några bilder på arbetes gång och det färdiga resultatet:


 
I fredags gjorde vi fortfarande runda brudbuketter, men då använde vi oss av en annan teknik. Trådning,tejpning.
Det betyder att vi ersätter den riktiga stjälken med nejliketrådar som vi tejpar med Floratejp. Det är bl.a. för att man ska kunna böja till dem så de hamnar exakt där man vill ha dem......så här går det till:


 
Nästa vecka blir det praktik igen i butiken Klorofyll, vid torget i Kumla. Titta gärna in!
Det är en mycket inspirerande och mysig affär=)
 
 
 
 
 
 

130412

Igår var vi tillbaks i skolan igen. Då gjorde vi buketter till butik Sötåsen som var öppen idag. Det var nämligen öppet hus/prova på dag på skolan idag.Det kom väldigt många besökare idag. Roligt!
 
Vi gjorde även oasis arrangemang till Limousinen som besökte skolan idag. Vanja, Louise och jag fick göra 
ett av blomsterarrangemanget till huven=) Vi hade bara 1 1/2 timma på oss, men vi fixade det. Se resultatet nedan.  
Så här såg det ut inne i Limon när vi lärlingar fick åka en sväng. Här ser vi några av mina underbara klasskamrater=)
 
 

130409

Idag kom det en "hollandsbil"... alltså en bil full med blommor av alla de slag. Jag var inne och kikade. Det är Fantastiskt att se alla dessa blommor.... tyvärr glömde jag kameran i butiken, så jag får ta kort en annan gång där.
Maria köpte en hel del blommor som jag fick hjälpa till att snitta och sätta i vatten.
Maria har lärt mig att göra reden på ett lite annorlunda sätt än vi gjort i skolan... Kul att få lära sig nytt!

 
Sedan visade hon mig hur jag man gör ett transparent arrangemang i detta rede. Jag gjorde ett par stycken.
 
Jag är sååå nöjd med dagen!  En aning trött i kroppen bara... men det är det så värt=)   Hörs imorgon igen;-)
 

130408

Detta är min praktikplats. Den ligger på torget i Kumla.....
 
Välkommen in och kika....
 
Här ser vi Maria som äger denna charmiga butik....
 
I Måndags kom min Fröken Maria på besök.... så trevligt så=)
 
Jag började veckan med att få göra iordning i kylen. Byta vatten, snitta om osv.... 
Sedan har jag gjort en del planteringar med penseér i härliga korgar....
 
 
En härlig dag på jobbet=)
 

130307

Nu ska ni få se resultatet av kransen som jag började på i torsdags. I fredags gjorde jag den klar.
 
Rosorna är Fantastiska!!! Vilka Underbara färger!!!  
 

130404

Nu har jag varit ett par dagar på min praktikplats Klorofyll i Kumla. Det känns jättebra att få vara där!  Det har varit så roligt så jag glömde bort att ta kort. Maria, min handledare och tillika ägaren av denna underbara butik, påminde mig igår. Så då tog jag kort på dessa mosshjärtan som jag piffat till.
Jag har fått göra små vårplanteringar, gjort spiralbundna buketter, varit med i det som sker i butiken, som att  vattna blommor, bära ut blommorna från kylen på morgonen, städa osv. Fått tips och råd av Maria hur man kan tänka och göra i olika sammanhang, Som t.ex. färg o form.. Hur man ställer upp blommor och arrangemang utanför butiken osv. Det här kommer bli ett mycket roligt och lärorikt år=) Det är det bästa jag har gjort på lääänge!!! Att skippa kontoret och göra något helt annat. Hääärligt:-)
 
Idag var vi tillbaks i skolan igen. Där fick vi berätta hur vi har haft det under praktiken. Kul att höra hur alla har haft det. Sedan satte vi igång med kransbindning. Först fästa och vira svartgrön vlieselin runt om kransen. 
 
Sedan klippa till en hel massa små och större bitar av cypress. Dessa lindade vi sedan fast runt kransen med hjälp av nejliketråd. Jag kan säga att det tog sin tid!!! Det gröna ska täcka hela kransen. Man ska inte kunna se underlaget (dold teknik) och tråden får inte heller synas. Ni har ända till lunch på er sa Maria. Åh vilken tur tänkte jag,,, ända till lunch....men hoppsan vad snabbt det blev lunch idag då;-)  Så det blev till att fortsätta efter lunch också. Men till slut så var den färdig... taadaaa:)
 
Nu kom ett klurigt moment. Nämligen att sätta fast en blöt oasis i en hållare på själva kransen. Där ska vi sedan sticka fast alla vackra blommor. Oasisen måste sitta berghårt. Den får ju inte trilla av, utan ska tåla en ganska vårdslös behandling. 
 
Och imorgon ska vi dekorera denna krans med dessa Fantastiska blommor!!!  Se och NJUT=)
 
 
Tänk er vilken Underbar arbetsmiljö=) .....så har det aldrig kännts på någon av mina tidigare arbetsplatser;-)
 

theroses.blogg.se

En blogg om min floristutbildning och akvarellmålning.

RSS 2.0