130915

I torsdags 12/9 åkte vi till Hajstorp för att montera dit det vi skapat på flotten.
Det blev några roliga timmar=)
Här följer några av bilderna. Sara visar vart fågelskrämman ska stå..
 
Fågelskrämman (gumman) lyfts dit och sätts fast i botten på flotten med ståltråd. En halmbal la vi bakom ifall hon skulle bli trött och vilja sätta sig och vila....
 
Här ser vi Sara fästa en av mina morötter vid en halmbal medans Nathalie instruerar.
 
Här ser det ut som om Sara tar en svängom med gumman....eller tar hon midjemåttet på henne...?
 
Nathalie sätter dit vår fina flugsvamp, och Sandra står på land och langar fler attiraljer som ska få vara med på flotten. Vi hade även med en del krukväxter som vi fyllde ut med. Höstaster, fjädersparris, krysantemum, spansk peppar,m.m. Vi dekorerade även med rönnbär. 
 
Här kommer lilla svampskogen på plats. Den var gjord i torr oasis eftersom svamparna är av lera/plast.
Men vi beslöt att lägga den i blöt en stund i alla fall. Inte för att svampen skulle få vatten och växa till sig då, men för att hela lilla svampskogen skulle bli lite tyngre och stå stadigt på flotten. Den är ju inte van att vara ute och segla på de sju haven såhär, den hör ju hemma i skogen ju;-). Här ser vi också Sandras fina korg, gjord i luffarslöjd, fylld med grönsaker som purjolök,majskolvar (vi tyckte det var bäst med kolvarna.Majskorn kändes fel på nå vis...), rödlök, gul lök, blomkål, brocolli....bara nyttigheter.
 
Nu är allt på plats. Det tog en stund att få till, men som vanligt hade vi hur kul som helst=) 
 
Såhär nöjda var vi efter att vi var klara.... Solen sken ikapp med oss!=)
 
 
På fredagskvällen åkte Stefan och jag till Hajstorp för att kolla lite vad som händer på en skördefest utmed Göta kanal. Det var mycket folk, och jättetrevligt! Många stannade till vid vår flotte, och tog foton och beundrade den.
Det var lite spännande att se om vår lysande idé skulle fungera. Vi satte nämligen ljus (batteridrivna såklart) i huvudet på skrämman, samt i pumpan. Och när mörkret infann sig så såg det ut så här.....
Tada...vilka ljushuven vi är;-)
 
Det var allt för nu. Det kan hända att jag lägger in lite fler bilder på detta projekt imorgon. 
Nu väntar en ny spännande vecka på skolan. Det blir inte några stora projekt utan lite vanligt binderi och arrangemang som vi känner att vi behöver öva på. Vi har ju varit på så olika praktikplatser allihop, så det är ju så att vi har gjort väldigt olika uppgifter på våra respektive platser. Nu får vi chansen att träna mer på det vi är osäkra på. 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

theroses.blogg.se

En blogg om min floristutbildning och akvarellmålning.

RSS 2.0