131017

Torsdagen i skolan ägnade vi åt att göra en platt rund sorgdekoration. Det var svårare än det såg ut. För att få ett bättre perspektiv så la jag ner den på golvet och såg den uppifrån. Det är så lätt att stirra sig blind på det man gör när man håller på . Så att lägga ner den på golvet eller att gå ifrån en stund är  bra knep för att se vad som ev. behöver rättas till.
 
Det gula är det som ögat uppfattar starkast i detta arrangemang. Det är ljust och starkt mot de mörkare färgerna. Därför är det viktigt att placera de gula rosorna i blickfånget. Placera dem i en rund form utplacerade över hela arrangemanget. Alltså inte bara i en rund grupp mitt i..... 
 
....utan dra även ut linjerna i hela dekorationen.
 
Den runda formen kan även förstärkas med grönt. Här har jag använt Fjädersparris (Asparagus plumosus) för att framhäva den runda formen uppifrån och ner så att säga. Alltså så att den får ett jämnt konvext utseende. Nästan som en prinsesstårta. Fjädersparrisen är ju ofta formad lite som i en båge. Och är det då någon blomma som sitter lite illa till och inte går att flytta. T.ex. att det blir ett för stort glapp i höjdnivåerna så kan man genom att sätta en Asparagus över det "trolla" bort ojämnheten och få en mer följsam form. 
 
Och för att förstärka den runda formen runt om så att säga så kan man t.ex ta en slingrande murgröna och placera den runt om som syns nedan. Det kan fortfarande spreta ut lite här och där med blommorna och det gröna, men ögat uppfattar den runda formen tydligt ändå.
 
 
 
I veckan som gått har lärare och några elever,på kvällarna efter skolan, varit ute och gjort reklam för skolan på olika orter runt om. Det är ju gymnasieval på gång. Så vi har gjort ett stort antal småbuketter som de tagit med och delat ut till de som är intresserade.
 
Några elever har klätt en provdocka med kläder bestående av bl.a. mossa och blommor. Hon heter Flora och har också fått följa med på dessa kvällar. Här ser vi vår underbara lärare Maria tillsammans med Flora=)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

theroses.blogg.se

En blogg om min floristutbildning och akvarellmålning.

RSS 2.0