131018

Tillbaka på praktikplatsen Trädgår'n i Laxå. VÄLKOMMEN in i denna mysiga affär. Denna vecka är "Veckans Lotta" en spansk peppar i en prickig kruka,,,, vad kan det bli nästa vecka månntro...? Missa inte det. Alltid ett bra erbjudande varje vecka!
 
Och vill man inte köpa "Veckans Lotta" så finns det massor av annat att välja på. Både vad det gäller inredning och blommor och presenter. Bara att välja och vraka.
 
Murgröna,Ormbunke,Cyklamen....
 
Mera Cyklamen, Rumsask,Krysantemum, Murgröna,Plättar i luften,Azalea, Olivträd...m.m. I bakgrunden ser ni ett stort Fikonträd som växer så fint och bär frukt just nu. Det är dock inte till salu eftersom det sitter planterat där i växthuset sen lååångt tillbaka i tiden. 
 
 
 
Här är en jättefin orkidé. Det är en Dendrobium. Här planterat så snyggt i en glasvas. Rötterna är dekorativa också. Orkideér vill ju ha ljust och luftigt kring "fötterna" och inte så mycket vatten. Så de är faktiskt lättskötta trots att många tror att de är "svåra". 
 
 
Fredagen avslutades med ett blomsterbud. Jag fick göra en bukett,enligt blommogram-beställning,och åka ut med den.
 
 
På hemvägen var det så här fint!
 
Ett bra avslut på en Mycket bra vecka=)  Då får vi se vad nästa vecka har att bjuda på;-) 
 

131017

Torsdagen i skolan ägnade vi åt att göra en platt rund sorgdekoration. Det var svårare än det såg ut. För att få ett bättre perspektiv så la jag ner den på golvet och såg den uppifrån. Det är så lätt att stirra sig blind på det man gör när man håller på . Så att lägga ner den på golvet eller att gå ifrån en stund är  bra knep för att se vad som ev. behöver rättas till.
 
Det gula är det som ögat uppfattar starkast i detta arrangemang. Det är ljust och starkt mot de mörkare färgerna. Därför är det viktigt att placera de gula rosorna i blickfånget. Placera dem i en rund form utplacerade över hela arrangemanget. Alltså inte bara i en rund grupp mitt i..... 
 
....utan dra även ut linjerna i hela dekorationen.
 
Den runda formen kan även förstärkas med grönt. Här har jag använt Fjädersparris (Asparagus plumosus) för att framhäva den runda formen uppifrån och ner så att säga. Alltså så att den får ett jämnt konvext utseende. Nästan som en prinsesstårta. Fjädersparrisen är ju ofta formad lite som i en båge. Och är det då någon blomma som sitter lite illa till och inte går att flytta. T.ex. att det blir ett för stort glapp i höjdnivåerna så kan man genom att sätta en Asparagus över det "trolla" bort ojämnheten och få en mer följsam form. 
 
Och för att förstärka den runda formen runt om så att säga så kan man t.ex ta en slingrande murgröna och placera den runt om som syns nedan. Det kan fortfarande spreta ut lite här och där med blommorna och det gröna, men ögat uppfattar den runda formen tydligt ändå.
 
 
 
I veckan som gått har lärare och några elever,på kvällarna efter skolan, varit ute och gjort reklam för skolan på olika orter runt om. Det är ju gymnasieval på gång. Så vi har gjort ett stort antal småbuketter som de tagit med och delat ut till de som är intresserade.
 
Några elever har klätt en provdocka med kläder bestående av bl.a. mossa och blommor. Hon heter Flora och har också fått följa med på dessa kvällar. Här ser vi vår underbara lärare Maria tillsammans med Flora=)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

131016

Idag övade vi på sorgbinderi igen. Först en hög dekoration i dekorativ stil och rektangulär form. Detta blev mitt resultat.

Nästa sorgbinderi var i en blandning av dekorativ o formbinderi stilart. Formen är solfjäder. Så här blev min.





131015

Dagens uppgift i skolan. En glammeliros i form av ett hjärta. Vi tog rätt på gamla rosor. Använde kronbladen o limmade dem på ett hjärta av papp. Baksidan täckte vi med sisal och höstlöv. Så här blev mitt hjärta.





131012

Några bilder från veckan som gått i den trevliga butiken Trädgår'n i Laxå. 
Här har jag gjort en exponering i affären. Minicyklamen, vandrande jude och begonia är några av de blommor jag använt.
 
 
 
 
 
 
Här är några mosshjärtan som jag dekorerat.
 
Varje Tisdag gör vi rent kylen och fyller på med nytt. 
 
 
 
 
Denna veckan var det Mycket begravningsbinderier! Jag hann nästan inte ta några kort...eller rättare sagt jag glömde. Det var full fart. Här kommer iaf några bilder på det jag gjorde.
 
Stommen i kransen är av halm. Jag band vlieselin runt den först. Sedan klädde jag den med tuja och silvergran. Oasis satte jag fast ovanpå. Och sedan dekorerade jag med Krysantemum,Rosor, Gladiolus, Limonium och Silvertrassel, 
 
 
Jag har superduktiga kollegor! De är både proffesionella, hjälpsamma, snälla och roliga=) . 
Många skratt blir det. Också mitt i det sorgliga, som ju begravningsbinderi är, så hade vi kul. Mycket märklig känsla faktiskt att kunna ha det trevligt trots att det är mycket sorg som vi får handskas med i detta yrke. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

131006

Detta har verkligen varit en händelserik vecka!!!  Jag börjar med det viktigaste. I måndags 30/9 blev jag mormor=D. En så ljuvlig liten flicka har kommit till oss:-) Den sötaste som har funnits sedan -85 då hennes mamma föddes....Så mina tankar har ju såklart varit hos henne och hennes föräldrar mest hela tiden....men eftersom detta är en blogg om min utbildning till Florist så ska jag väl övergå till att berätta om min nya praktikplats som jag började hos i tisdags 1/10. Det är Trädgår'n i Laxå i ny regi. 
 
 
 
 
Visst ser det trevligt och mysigt ut!...Och det är det också kan jag berätta! Jag känner att jag kommer att trivas där under hösten. Tisdag, Torsdag och Fredag har jag varit där och varit med om både det ena och det andra. Snittat blommor, gjort buketter, packat upp varor,  levererat blommor till altarbordet i kyrkan, levererat blommor till en begravning, prata med folk (jag är ju på hemmaplan nu och känner många som kommer in och handlar), jagat höns....jo, nästan iaf. Jag jagade dem inte, men Lotta och Marie gjorde det... på riktigt alltså:-) Hönorna  och tuppen hade flyttat in i ett av växthusen i Onsdags, och på Torsdag morgon var 2 av dem borta. De hade rymt. Det visade sig efter mycket letande och ringande att de rymt till Kunskapens Hus! Efter mycket jagande och den listiga ägarinnans (till hönsen och blomsteraffären) finurlighet med hjälp av Marie, så fångades de till slut in och allt var frid och fröjd. Ja, det hade jag inte räknat med att få vara med om när jag bestämde mig för att läsa till Florist=). Tänk vad mycket jag har fått vara med om det här året! Det är fantastiskt!
 
I Onsdags var klassen på Elmiamässan i Jönköping. Vi fick följa varsin tävlande i Flower Grand Prix, Vi skulle ställa frågor och se hur "vår" tävlande utförde uppgifterna. Sen ska vi redovisa floristens/tävlandens arbetsgång såsom tekniklösningar, färg & form val, materialval, materialpreparering, effektivitet osv. 
Nedan kommer bilder som talar för sig själva. Det var en Jätterolig dag i glada vänners/klasskamrates lag=D.
 
Alla tävlande hade exakt likadana blommor och grönt att jobba med,och se nedan hur olika det blev!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helt Fantastiskt att få var med och se dessa proffs i arbete=).
 
Nästa uppgift var brudbukett/brudsmycke. Samma sak där att de hade exakt samma utgångsläge med blommor och grönt, och det blev så vitt skilda resultat. Se nedan och Njut av kreativiteten och proffesionaliteten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oj,oj,oj, vilken härlig dag!!! Nu säger vi Hej o Tack till Elmia för i år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

theroses.blogg.se

En blogg om min floristutbildning och akvarellmålning.

RSS 2.0