131128

Brudbukettsvecka. Här är den jag gjorde igår. Lite skogstema.










När vi skulle åka hem var det så här fint på skolan. Alldeles rosa himmel. Passade ju väldans bra efter att ha jobbat med rosa rosor o romantiska brudbuketter hela dagen.


Idag var det dags att göra bukett till en känd person. Skiss planering analys och bedömning ingick som vanligt i uppgiften
Lill Lindfors valde jag. Det finns ju en ros uppkallad efter henne. och den är rosa. Jag tänkte glamour.guldstrupe.humor.lång.finsk.em man i byrån.du är den ende osv.
Därför blev handtaget i guld. Några grenar la jag i en fyrkant som symboliserade byrålådan. Den ende blev en enda kotte.....mm.mm. och till sist en bit blått sidenband fastsatt med en vit nål (Finland).














och över allt ända ner till golvet slingrade sig guldet.


131126

Jag är rätt så nöjd med dagens bukett i luftig dekorativ stil.





På em. gick vi ut i skogen och plockade grenar kottar mossa o torrt gräs. Sedan gjorde vi en redesbukett i skogsstil tillsammans.







131123

Formal linjär stilart. Vad är det? Ja, det kan man undra. Det har vi tränat på några dagar i skolan. Detta ska man tänka på när man gör ett "lessismorebinderi".  Jaa, jag fattar. Låter hur enkelt och tydligt som helst... men så när jag ska göra det irl det är då det blir problem. Jag får fram konstrasterna, men det vill inte bli fint. Vilket i och för sig inte är helt nödvändigt i denna stilart, men jag vill att det ska va fint och tilltalande. 
 
Här är några försök iaf.
 
 
Efter lunchrasten i torsdags så hade min krans plötsligt förvandlats till Much is more....alldeles av sig själv eller..........
Jag hade en starkt misstänkt omedelbart. Sandra!!!...vad har du gjort???
 
När Maria (vår lärare) kom in sa jag att jag äntligen fattat hur man skulle göra... jag trodde hon skulle börja gråta när hon fick se "mitt" mästerverk.
 
Sandra, du äla för go du=) Hur ska jag klara mig utan dig när skolan är slut?=(
 
 
 
 
 
 
Jag avslutar detta inlägg med en lite mer dekorativ stilart.Fresia,Ros och Orkidé.
 
 

131120

Droppformad brudbukett stod på schemat idag. Inte helt lätt, men kul. Jag blev lite nöjd med mig själv idag faktiskt.
Detta ska man tänka på:
 
 
Här börjar den ta form:
 
 
 
Tada, så var den färdig... framifrån....
 
...och lite från sidan....
 
...och från brudens håll.
 
Efter bedömning av läraren, som tyckte den var bra, så plockade jag isär den....
 
Och började på min andra bukett för dagen....
 
...med samma rosor (Heaven) men med lite annat grönt....och då blev den såhär: 
 
 
Det är viktigt att den blir fin även bakifrån och under.
 
 
 
 
Tjohooo vad roligt detta var=)  Någon som ska gifta sig..... Jag gör buketten vet ni;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

131118

Idag ska jag åka till skolan. Det var ett tag sen jag var där eftersom jag har varit på praktiken.  Nu är det bara 4 veckor kvar på utbildningen. Så nu gäller det att snappa upp  så mycket som möjligt inför Examensveckan v.50.
Det ska bli spännande att få betyg faktiskt. Men det viktigaste av allt är att jag har fått uppleva detta året på Sötåsen med allt vad det innebär=)  Stefan och jag bestämde att jag skulle få detta året i "present" efter allt jobbigt vi varit med om. Och jag kan säga att det var bland  den bästa present jag kunde få=) Jag har lärt mig massor. Fått nya Härliga vänner. Umgåtts med blommor som är sååå underbart! Varit på intressanta och lärorika praktikplatser mm.mm..... Så om jag inte får ett toppenbetyg så är jag sååå Nöjd med upplevelserna jag har fått under året.
Men det finns ju såklart en händelse som toppar allt... och det är att jag har blivit mormor till Moa=) Älskade Moa!
Mitt Hjärta
Mitt Hjärta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

131113

Nu är det inte många veckor kvar på utbildningen. Detta året har varit sååå kul!!! Jag har lärt mig massor, och träffat många härliga människor. Både på skolan och på praktikplatserna. 
Det är mycket att göra på Trädgår´n i Laxå där jag har varit sen 1 Oktober. Bloggandet har kommit lite i andra hand nu när jag är mormor oxå;-) .... Här kommer iaf lite bilder från senaste veckan.
Det har gått åt många blommor denna vecka. En stor begravning idag Onsdag och en till på fredag.
Jag fick ansvaret att arrangera och försöka få plats med alla blommor i kylen denna vecka. Kan man annat än Älska detta jobb=)
Hypericum och Rosor
 
Anastasia,Eustoma Prärieklocka, Gerbera, Delphinium Trädgårdsriddarsporre, Lilium, Gyprophila Paniculata brudslöja,
 
 
 
 
 
Jag glömmer hela tiden bort att ta kort på mina binderier. Det är så kul att befinna sig i denna butik med dessa underbara kollegor:-)  Jag ska skärpa mig och ta fler bilder. 
Några fler bilder på butiken. Rättvisemärkt, ekologiskt och på alla sätt nyttigt godis.
 
Det är några som har kommenterat att denna blomma inte heter Lotta utan St. Paula. Mycket riktigt, men grejen är att Lotta är vår chef och ägaren av butiken. Så Marie och Malin har kommit på att det ska finnas ett extra bra erbjudande varje vecka som heter Veckans Lotta. Så precis när du kommer in i butiken så hittar du detta "braiga" erbjudande denna vecka. Få se vad vi hittar på nästa vecka. Denna vecka tog vi så ojuligt som möjligt eftersom det snart kommer att bli jul i vårt växthus. Imorgon börjar vi fixa till i ett växthus inför julförsäljningen.  
 
 
 
Jag ska försöka blogga lite oftare nu på slutspurten. Hejdå,,,ses imorrn då kanske.
 
 
 
 
 
 
 

131109

Veckorna går så fort. Hinner inte med att blogga så mycket. Men här kommer iaf några bilder från senaste veckorna på Trädgår'n i Laxå. Varje torsdag fixar vi nya blommor till Ramunderboda kyrka. I torsdags ordnade jag med det.







Det har blivit många buketter bundna på sistone





















Det är så fantastiskt roligt:-D . Det är en härlig stämning på jobbet. Tack Lotta Marie o Malin för att jag får ha så kul och lära mig så mycket av både det ena och det andra. Även om det är skönt med helg så gör det inget att det blir måndag;-)

131101

Då var vi inne i November. Det har varit otroligt mycket att göra i butiken senaste veckorna. Jag är sååå trött och nöjd när jag kommer hem om kvällarna:-) Jag har gjort massor av begravningsdekorationer. De går år i snabbare takt än vi hinner göra.








Förra veckan gjorde vi en droppformad brudbukett.






Det är så fantastiskt roligt! Mycket roligare än spedition och remburser som jag jobbade med tidigare faktiskt;-)

theroses.blogg.se

En blogg om min floristutbildning och akvarellmålning.

RSS 2.0