130623

Hej alla midsommarfirare. Igår fyllde jag år, och den firade jag på ett fantstiskt fint bröllop. Tack Erik o Sara för en underbar dag. Massor av kärlek=)
 
Jag har ju som bekant bytt praktikplats till en handelsträdgård och trivs alldeles förträffligt! Här kommer några bilder därifrån.
 
Här ska ni få se mina gurk-"bebisar" som jag har planterat om, och som har växt duktigt på bara några dagar.
 
Det är full fart med försäljningen av både blommor, träd, buskar,kaffe och glass:) Några snittbuketter har jag gjort. Och häromdagen fick jag förmånen att få hjälpa ett ungt par att välja buskar och fruktträd till deras nya trädgård. De var så entusiastiska! De skulle komma med äpplepaj när de skördat de första äpplena. Men den lär jag inte få smaka, eftersom jag bara är där över sommaren.... men jag får väl åka till Svartå och palla några Sävstaholmsäpplen om några år;-) och Victoriaplommon. 
Ibland sover jag över i vår lilla sommarstuga som ligger på andra sidan Skagern. Men jag åker inte båt över till praktiken. Det går fortare att ta bilen runt. Här kommer några bilder från vårt lilla sommarställe.
Här är Gudagott att vara!!!
 
Nu backar vi i tiden några veckor. På skolan fick vi göra kistdekorationer.
Här kommer de 2 som jag och Jennifer gjorde.
 
 
 
 
Sista dagen i skolan före vår långa praktikperiod gjorde vi buketter till vår butik på skolan, och till sist fick vi göra vad vi ville. Då gjorde jag bordsdekorationer till min mammas 80-årskalas som vi hade hemma hos oss den 6 Juni.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var kul att köra elbilen, och även att sitta bak på flaket. Här kör vi tillbaka kistlocken till ladan igen,efter att vi plockat isär våra kistdekorationer. Blommorna ska ju användas om och om igen i skolan. Så vi får träna så mycket som möjligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

130616

Hallå där ute i trädgårdarna. Nu tänkte jag lägga in lite fina bilder och berätta vad jag har gjort de senaste veckorna på min utbildning. Men nu vill inte bilderna förflytta sig från min mobil till datorn. Så det får bli utan bilder den här gången:(  Det blir inte lika roligt men men vad ska man göra när tekniken inte funkar. 
Jag har bytt praktikplats, och är sedan i måndags på en handelsträdgård, Svedrins i Rudskoga. Efter bara en vecka känner jag mig som hemma. Det är 7 Stora växthus fyllda med blommor,örter,gurkor,tomater, Mellan växthusen finns det mängder av buskar och träd av alla de slag. Och ser man ut över nejden utanför växthusen finns det ett hav av blommor på odlingarna. Alla som jobbar där är jättetrevliga, och jag känner mig redan som en i gänget=)
Har ni vägarna förbi Åtorp, Rudskoga så titta in. Det är det sååå värt!  När man har gått och botaniserat och handlat klart kan man köpa sig en glass och en kopp kaffe och sitta ute och bara njuta:-)
Nej hörrni, nu är det så fint ute att jag måste ut och rycka några ogräs, eller lägga några plattor, eller gräva om någonstans;-)   Fast jag lovade mig själv igår att jag skulle ta det lugnt idag. Inte greja i trädgården utan sitta i trädgården och läsa/plugga. Jag lovade min kära man att ta det lugnt i helgen, medan han åker MC runt Vänern med 30 andra "gubbar".  Igår kväll höll jag på att gräva ute i trädgården när jag fick "sällskap" av tusetals knott:(  Vad är de bra för?!?!?. Måste de finnas!?!?!?!  Jag var rödprickig hela jag när jag kom in. Och jag hade svalt så många knott att proteinintaget var avklarat för minst en vecka fram.....Urk!!!    Nej , nu blir det en kopp kaffe och en bok/lärobok  i trädgården innan de galna knotten vaknar upp och käkar upp mig. 
Jag lägger in bilder när jag fått ordning på min mobil.   
Ha en Skön Söndag=)
 

theroses.blogg.se

En blogg om min floristutbildning och akvarellmålning.

RSS 2.0